National Portrait Gallery

Parkes, ACT, Australia

Client:

John Holland

 

Landscape Consultants:

JPW

 

Construction completion:

2008  

 

Our scope of works included the entire outdoor surrounds of this landmark building, including a series of Class 1 off-form concrete retaining and feature walls, large areas of mass planting and seeded lawns, advanced tree planting in feature gravel beds, retained in conventional step height galvanised steel angles, and the engineering, supply and installation of the 14 metre flag pole. The outstanding feature is undoubtedly the polished concrete entry plaza, where the square polished panels are divided by 100mm bands in a contrasting colour & aggregate mix. Both the panels and the bands are all delineated by a 5mm stainless steel strip executed to perfect control lines and dimensions. This was an alternative proposed by our site team to the specified saw cut, that we felt was below the prestige finish required by such a building.