Centre Court Office Park

North Ryde, NSW, Australia

Client:

Baulderstone Hornibrook

 

Construction completion:

2006

 

Landscape Consultant:

Anton James Design

 

At the time of construction, Centre Court was the largest single tenant campus style workplace in the Southern Hemisphere and the new headquarters of Optus. The site consists of six office buildings surrounded by extensive landscape zones which feature two large water bodies as focal points to the open space, in addition to raised planters and large expanses of timber decking. The visually dominant waterfeature structures were undertaken as a design & construct component of our contract and utilise both in-situ and pre cast concrete elements. The soft landscape areas consist of sculptured turf mounds within strong geometric concrete paving works spanning over significant level changes, all linked together by off form concrete staircases. Centre Court was awarded a 2008 NSW / ACT Excellence in Landscape Construction Award for commercial projects.